تفاوت آنتی ویروسهای مختلف موجود در بازار یکی از مهمترین مواردی است که هر فرد باید قبل از خرید و تهیه آنتی ویروس آنها را مورد بررسی قرار داده و سپس برای خرید آنها اقدام نماید. در بازار فروش قطعات و برنامههای الکترونیکی مختلف میتوانیم نمونههای متعددی از انواع برنامهها، ساپورت کنندهها، برنامههای کاربردی و .. را مشاهده نماییم. اما در این حالت سوال اصلی و اساسی پیش آمده این است که کدام نمونه بهترین مدل خواهد بود؟ در این مقاله قصد داریم اطلاعات دقیقی در زمینه تفاوت آنتی ویروس تحت شبکه و خانگی در اختیار خوانندگان قرار دهیم.
آنتی ویروسها را میتوانیم به عنوان نمونه برنامههای کاربردی و اصلی یک کامپیوتر معرفی کنیم. در دنیای هوشمند امروز بهتر است برای حفظ اطلاعات شخصی خود و جلوگیری از کند شدن سیستم کامپیوتر خود به وسیله ویروسهای متنوع کامپیوتری از این نمونه برنامهها استفاده نمایید. آنتی ویروسها را نه تنها برای کامپیوترهای خانگی بلکه برای کامپیوترها و شبکههای متصل بهم، میتوانید مورد استفاده قرار دهید. در این زمینه بهتر است با آنتی ویروس تحت شبکه و آنتی ویروس خانگی آشنایی پیدا کنید. از طرفی تفاوت آنتی ویروسهای بیان شده را با یکدیگر بدانید.
آنتی ویروسهای تحت شبکه، آنتی ویروسهای پشتیبان و محافظ هستند تا از دریافت اطلاعات و دادههای یک شرکت یا سازمان محافظت و پشتیبانی نماید. این نمونه از آنتی ویروسها در برابر برنامههای مخرب، مانند جاسوس افزارها، بد افزارها و…. ایستادگی خواهد کرد و میتواند سرعت سیستم را ارتقا بخشد. از طرفی نیز در صورت اتصال سیستم اضافی، آن سیستم را شناسایی نماید. در این حالت میتوانید اطلاعات و دادههای مهم شرکت، گروه و همکاران خود را حفظ نموده است.
این نمونه از آنتی ویروسها قدرت پایینتری نسبت به نمونههای تحت شبکه دارند. به همین دلیل افراد عادی، از این محصولات و برای مصارف شخصی از آنها استفاده میکنند.
با توجه به ظاهر، کاربرد، نحوه عملکرد، مکانیسم اثر و … تفاوتهای بسیار زیادی بین این دو گروه آنتی ویروس وجود دارد. از مهمترین تفاوت آنتی ویروسها میتوانیم به موارد مهم زیر اشاره نماییم:
1. آنتی ویروسهای خانگی را برای مصارف ساده مورد استفاده قرار میدهند، این در حالی است که آنتی ویروسهای تحت شبکه را برای سایتها، شرکتها و سازمانهای مختلف مورد استفاده قرار میدهند.
2. آنتی ویروسهای خانگی تنها میتوانند یک سیستم را پشتیبانی نمایند، این در حالی است که آنتی ویروس تحت شبکه میتواند چندین سیستم را پشتیبانی نموده و از ورود سیستمهای بیگانه به آنها جلوگیری نماید.
3. مکانیسم اثر و عمل در آنتی ویروسهای تحت شبکه کمی پیچیدهتر است و میتوانیم به همین دلیل قدرت ایستادگی بیشتری را در آنها مشاهده کنیم. این در حالی است که عملکرد آنتی ویروس خانگی در برابر عوامل خارجی ویروسهای خانگی کمی سادهتر هستند ولی باز هم توانایی محافظت از یک سیستم را دارا میباشند.
4. آنتی ویروسهای تحت شبکه قیمت بالاتری را دارا میباشند و معمولا پشتیبانی شرکت ارائه دهنده هر چند مدت یکبار آنها را بررسی خواهد کرد. این در حالی است که آنتی ویروسهای خانگی موجود در بازار را میتوانید با هزینهای معقول تهیه و مورد استفاده قرار دهید.
5. آنتی ویروسهای خانگی از نمونه آنتی ویروسهای دسکتاپی هستند، در حالی که آنتی ویروسهای تحت شبکه به شبکهی مدیریتی اتصال دارند و بر اساس راهکار مدیریت متمرکز عمل خواهند کرد و در نهایت بعد از شناسایی ویروس برای از بین بردن آن اقدام میکند.
6. آنتی ویروس تحت شبکه کنترل مستمر را دارا میباشد، در حالی که سیستمهای خانگی این مورد را دارا نمیباشند.